. Ma György napja van.

Egy köny . Vér és arany

Vér és Arany

A „Vér és arany” című könyv bemutatóján a szerző B. Király Györgyi arra a kérdésre, hogy miért lett az érelmeszesedés elleni védőoltás krónikása, úgy válaszolt, hogy 25 év közszolgálati rádiózás után érzékennyé váltak antennái a közügyek iránt, márpedig az érelmeszesedés elleni vakcina története közügy a javából. Hiszen iszonyú lenne összeadni, hogy évente hány ezren halnak meg érelmeszesedés eredetű infarktusban, stroke-ban, vagy éppen diabéteszben. Hogy hány életet lehetne megmenteni, ha a ma még illegálisan beadott vakcina beválthatná a hozzá fűzött reményeket,és sikerrel vehetné a  gyógyszerré minősítés akadályait.  Az egykori rádiós újságírónak ez a kilencedik riportkötete, 7 ugyancsak az egészségügy berkeibe kalauzolta olvasóit, a nyolcadik pedig Lenin múmiája után kutakodott.  

Ami a címválasztást illeti, tudja, hogy a Vér és arany Ady 1907-es kötete. Azért választotta mégis, mert ez illik a legjobban a témához.  Hiszen az érelmeszesedés elleni védőoltás egyik alkotórésze a vér. És amikor az orvos összekeveri, a belőle készül szérumot a vakcinával: gyönyörű aranyszínűvé válik. Meg egy kis áthallás is van benne. Lehet, hogy arany van a kezünkben, és úgy pörgetjük ki belőle, mintha homok lenne.

Azt mondja, ha beírja a Google keresőjébe Horváth professzor nevét 4700 találat ugrik be. Interjúk, előadások, írásban és televízióban rögzítve. Botorság lenne tehát a hivatalnak, a szakmának úgy tenni, mint a strucc, homokba dugni a fejét, és azt játszani, hogy amiről nem beszélünk az nincs. Van. Olyannyira létezik, hogy a szakma számára esetleg paradigmaváltást jelenthet a koncepció. Hiszen Horváth professzor a világon először fedezte fel az antikoleszterin antitestet, a genfi szabadalmi világkiállítás pedig 2005-ben aranyéremmel ismerte el az erre épülő érelmeszesedés elleni védőoltását. A koncepció pedig egy vadonatúj koleszterinelméletre épül, amiben nincs jó és rossz koleszterin, ahol az érelmeszesedést nem a rossz koleszterin, hanem a koleszterin anyagcsere felborulása okozza, ami a vakcinával helyrebillenthető.

A szerző köszönetet mondott minden vakcinával oltó orvosnak, betegnek, és persze a másik térfélen focizó professzoroknak is, akik a bizalmukba avatták. A sok háziorvos, mentőorvos, vagy éppen sebész, őszintén beszélt arról, mekkora dilemmát jelent a jogszabály, a tudomány és a tapasztalat mérlegét átbillenteni az engedély nélküli, tehát illegálisan beadott vakcina irányába. Mert aki beadja, átbillenti.  Kiderült, hogy több száz orvos több ezer betegnek több mint tíz éve kifejezetten életmentő céllal intravénásan adja be a vakcinát./ Van, akinek a lábát mentette meg az amputációtól, a másik elkerülte a szívműtétet, elmúlt a fülzúgása, megszűnt a meddősége, rossz emlékké vált a diabétesz./ Azt, amit még mindig nem sikerült törzskönyvezetni, tehát használatával törvényt sértenek. És ez csöppet se vicces. Annyira nem, hogy a Btk. szerint bűncselekmény. Bárki azt mondhatja, hogy csúnyák, gonoszok, megszegik a hippokratészi esküt. Ők meg éppen az esküjükre hivatkoznak, miközben a diplomájukkal játszanak. Ez a könyv azért született, hogy senki ne dughassa a fejét a homokba, és ne mondhassa, hogy: nem tudtam róla. Mert valamennyien tudjuk. És azt is, hogy a helyzet megoldásra vár.

A könyvben szereplő Esterházy György- egykori focista, majd bíró - elmesélte, hogy édesanyja fiatalon, 64 évesen halt meg érszűkületben. Úgy döntött, nem szeretne a mama sorsára jutni, ezért felkereste Horváth professzort, konzultált vele, majd beoltatta magát. Előtte jéghideg volt a lába, zsibbadtak az ujjai, vezetés közben folyton a kezét rázta, ezek a zavarok tökéletesen elmúltak. „ Horváth István egy igen magasan kvalifikált tudós ember, aki saját magának adta be először a vakcinát.  Miután ő túlélte, sőt rendbe is jött a szíve, valamint, azok az információk, amiket begyűjtöttem, arról szóltak, hogy mindenféle mellékhatás nélkül kapta meg már előttem legalább 1000 ember, úgy gondoltam, hogy nincs miért kételkednem. Nem is volt bennem semmiféle félelemérzet.” Ismerősei körében másoknál is bevált, egyik barátja annyira feledékeny volt, hogy alig talált haza, a vakcináció után visszatért a memóriája. Esterházy nem szereti, ha valaki alakoskodik, ezért nem is érti azokat a betegeket, akik név nélkül szólalnak meg a könyvben. A fülszövegben idézett országgyűlési képviselő hozzáállásáról pedig így fogalmazott: „Milyen honatya az, aki nem mer beszélni róla, hogy megkapta az oltást és jobban lett tőle? Az ilyen inkább ne is legyen képviselő! „

A könyv lektora és egyben a prológus írója, Dr. Bakanek György az akadémiai orvoslást kritizálva úgy véli, az orvosi egyetemeken kapott oktatás nem ad választ mindenre, szükség van az orvosképzés átfogó reformjára. Meg kell újulnia az orvosok személyiség fejlesztésének, kommunikációjának,, empátiájának, nyitottságának az új ismeretek befogadása iránt.  Sajnos manapság az orvost sok esetben nem is annyira az izgatja, hogy a betegnek mi a baja, hanem hogy neki milyen baja lehet a betegből. Sokszor a defenzivitás védőbástyája mögé bújva különböző protokollokkal védik magukat és hiába jönnek új megközelítésből eredményesnek tűnő terápiás lehetőségek, elzárkóznak tőlük, így a Horváth féle vakcinától is.

„Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden lelkes amatőr összes őrült ötletét engedjük rá az emberiségre. De azt igen, hogy egy ország egészségügyi szervezeteinek és vezető szakembereinek kell, hogy legyen annyi tapasztalata és „szimata”, hogy a rengeteg találmány, ötlet és szándék közül biztos kézzel ki tudja választani azt a néhányat, ami előreviszi a világot, dicsőséget és ezzel anyagi felemelkedést hoz ennek a sokat szenvedett országnak. Mindenekelőtt pedig átlendíti az orvostudományt az egy helyben topogáson, azon a helyzeten, hogy az úgynevezett civilizációs betegségek zömén még ma sem tud érdemben segíteni. „ Ugyanakkor az egyén felelősségét, a nem lózung szinten létező prevenció szükségességét is hangsúlyozta, mondván ez is hiányzik a rendszerből, meg a felvilágosítás, az edukáció is.

Dr. Zoltán Gábor ügyvéd úgy fogalmazott, hogy B. Király Györgyi tényfeltáró riportkönyvet írt, témája: abszolút magyar jelenség. Felhívta a figyelmet a jogértelmezés útvesztőire, illetve arra, hogy a törvényeket, a paragrafusokat be kell tartani egy jogállamban. Ugyanakkor egyetértett Bakanek Györggyel abban, hogy az orvosok és a betegek részéről egyaránt szemlélet és értékrend váltásra van szükség, hogy ne csak kezelni, hanem gyógyítani és gyógyulni is lehessen. A legtöbb hozzászóló azért drukkol, hogy az ismert és létező lobbyérdekek mentén az érelmeszesedés elleni vakcina is behajózhasson a kikötőbe.

Bulla Bianka

 

 

_____________

___
GYÓGYÍR CSALÁDI EGÉSZSÉGNAP

 

2012. május 12-én szombaton 9 órától 14 óráig
a Budapest XI. Fehérvári út 12. alatti szakrendelőben

 

A belépés díjtalan, a szolgáltatások ingyen vehetők igénybe!

 

____________________________

 

Újbudán is Mikulásgyár


A Gyermekekért XI. Alapítvány ismét megrendezi karitatív gyűjtő akcióját, a XI. kerületi gyermekek megsegítésére.

2011. december 5. és 12. között az Etele és a Tétényi út sarkán

Hétfőtől péntekig  10-18 óráig
Szombaton              8-12 óráig

 

A szervezők az alábbi dolgokat szívesen fogadják
 

  gyermek és felnőtt ruhanemú
               

   játékok
                 

gyermek és felnőtt könyvek
       

iskolaszerek
               

  édességek

 

 

 

A FICSERKE CSALÁDI NAPKÖZI

NOVEMBERI PROGRAMJAI


Párkapcsolati nehézségek gyerekes családokban
2011. november 8. 16.00–17.30-ig Beszélgetés pszichológusunkkal, Lukács Rita család- és párterapeutával – Részvételi díj 1.500,-Ft

Mit, miért és meddig érdemes eltűrni a kapcsolatban? Hogyan viselkedj, ha válságba jutott a párkapcsolatod? Hogyan vedd rá a párodat arra, hogy másképpen viselkedjen? Ilyen és hasonló kérdések, amikkel nap mint nap szembesülünk, de nem merjük feltenni őket és félünk a válaszoktól.

 

Mit tegyünk, amíg megérkezik a mentő?
2011. november 26. 10.00 – Magyar Gyermekmenő Alapítvány - Elsősegélynyújtó tanfolyam szülőknek – ingyenes!

Megfelelő képzettséggel és odafigyeléssel a balesetek, betegségek 80%-a megelőzhető. A vészhelyzetek kezelésének legértékesebb első 10-15 perce a laikus elsősegélynyújtó kezében van, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk az ilyen helyzetekre.

Az országszerte egyedülálló ingyenes tanfolyamon a több éves tapasztalattal rendelkező gyermekmentő szakorvosoktól és szakápolóktól sajátíthatók el a vészhelyzeti technikák.

Ringató
Minden hétfőn 9.30-tól és 10.15-től

Újra Ringató a Ficserkében! Az anyukáknak és apukáknak szóló 30 perces foglalkozások célja, hogy oldott légkörben jó mintát kapjanak a szülők a legkisebb gyermekek zenei nevelésének lehetőségeire. A kismamák és kispapák megtanulhatnak otthon is könnyen énekelhető dalokat, megismerkedhetnek magyar mondókákkal, mozgásos, ölbeli játékokkal.

 

Kreatív angol foglalkozások bölcsiseknek és óvodásoknak
Minden hétfőn 16.30-tól ovisoknak (3-6 éveseknek)

Minden csütörtökön 9.30-tól bölcsiseknek (2-4 éveseknek)

A korosztályok életkori sajátosságainak megfelelően sok mozgással, játékkal, dalokkal, mondókákkal fűszerezett, 30-40 perc hosszúságú foglalkozások. A csoportokkal képzett, sok tapasztalattal rendelkező, korábban Angliában élő pedagógus foglalkozik.

 

Kézműves foglalkozás 3-8 év közöttieknek
Minden csütörtökön 16.30-tól (3-8 éveseknek)

A foglalkozások szakmai vezetője Szabó Henrietta festőművész. A kézműves foglalkozások témái: kollázs különböző anyagokból, árnybáb, marionett báb, hulladék újrahasználat, egyedi játékok készítése, és sok egyéb izgalmas technika és ismeret elsajátítása, önfeledt alkotás.

 

Mivel a programok és a foglalkozások kis létszámúak, kérjük előzetes bejelentkezését a 06 20 938-8614-es telefonszámon, vagy az info@ficserke.hu e-mail címen.

 

_____________________________________________________________________________

 

Elhunyt Czinner Antal professzor - gyermek belgyógyász főorvos  
 

 

Czinner Antal professzor -  a Heim Pál Gyermekkórház gyermek belgyógyász osztályvezető főorvosa, Tudományos Igazgatója, október 9-én örökre eltávozott. Orvosként, családfőként, és emberként is egyaránt sokaknak volt példaképe. Szerény, empatikus ember volt, híres szaktekintély, de azon kevesek közé tartozott, aki professzorként is  megtalálta a legegyszerűbb emberekkel is a közös hangot.

 

 

_________________________________________________________

   
   

 Hirdetmény a lakosság részleges tüdõszûrésének elrendelésérõl

Megjelenés dátuma: 2011-07-12

Hirdetmény:

H I R D E T M É N Y

a lakosság részleges tüdőszűrésének elrendelésérőlTájékoztatom a kerület lakosságát, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatal megyei tisztifőorvosa a 6747-3/2011. sz. határozatával elrendelte a Budapest főváros területén élő, állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, illetve a Főváros területén huzamos jelleggel tartózkodó 30 éves és ennél idősebb lakosság körében a kötelező tüdőszűrő vizsgálat elvégzését.

A határozat végrehajtásának határideje:    2012. június 30.

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton igazoltan részt vettek, illetőleg azoknak, akik tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak.

A szűrővizsgálatra kötelezettek a vizsgálat helyéről és idejéről értesítést kapnak.

A szűrővizsgálatokat a XI. kerületi és a XXII. kerületi tüdőgondozóban végzik el.


XI. kerületi tüdőgondozó címe:    1117 Budapest, Fehérvári út 12.

Szűrés ideje:                 behívási rend szerint naponta 8-13, és 14-19 óra között


XXII. kerületi tüdőgondozó címe:     1221 Budapest, Városház tér 3.

Szűrés ideje:               

behívási rend szerint: H, Sz:          13-18 óra között
                                K, CS, P:       8-13 óra közöttVargáné dr. Kremzner Zsuzsanna s.k.
megbízott jegyző

 

 

 

60+ Túrák Májusban

 

MÁJUS 11. SZERDA
Mátra hegység, 14 km-es túra (csak lefelé)
Találkozó: 6.30, Stadionok VOLÁN p.u., pénztárak
Túravezető: Somóczi Szilvia (TvTE) (70)207-5374

 

MÁJUS 14. SZOMBAT
Tolna megye, autóbuszos túra
Előzetes jelentkezés szükséges!    Túravezető: Mógor Gabriella (TvTE) (70)380-8871

 

MÁJUS 14-16.
Sopron - műemléki túra
Szállás diákszállóban (7000.- Ft / 2 éjszaka)
Előzetes jelentkezés május 1-ig!    Túravezető: Csík Aranka (Solidaritás SE) 281-2764

 

MÁJUS 21. SZOMBAT
Érd - Fundoklia völgy, 8 km    Túravezető: Király Lajos (TvTE) (23)361-101

 

MÁJUS 21-22.
Fertő tó - Hanság buszos út
Előzetes jelentkezés szükséges!    Túravezető: Galló Péter (TvTE) (70)391-3818

 

 

MÁJUS 28. SZOMBAT
Veszprém, városnéző túra idegenvezetővel
Találkozó: 7.30, Déli p.u. pénztárak
Jelentkezés: május 15-ig!    Túravezető: Soltész Ferencné (CAOLA) (70)5720184

MÁJUS 28. SZOMBAT
Ópusztaszer és környéke, autóbuszos túra
Előzetes jelentkezés szükséges!    Túravezető: Mógor Gabriella (TvTE) (70)380-8871

60 + programok áprilisban

ÁPRILIS 25. HÉTFŐ
Aquincum (múzeum, utána 5 km-es gyalogtúra)
Találkozó: 8.50, Batthyány tér HÉV
Túravezető: Mógor Gabriella (TvTE) (70)380-8871

 

ÁPRILIS 28. - MÁJUS 2.
Autóbuszos túra az Őrségbe (40 000.- Ft tagoknak)
Jelentkezés: március 31-ig 5000.- Ft előleggel
Túravezető: Somóczi Szilvia (TvTE) (70)207-5374

 

Ajánlott öltözet:

réteges, az időjárásnak megfelelő, szükség esetén esőkabát;

bokatartó cipő, vagy bakancs; tízórai és víz, vagy üdítő ital.

 

Ezen kívül rendszeres programok:

Az Olajipari Természetbarát SE minden szerdán
nyílt túrát rendez a nyugdíjasok részére!
Találkozó: 7.20-kor a Moszkva téri óra alatt
Túravezető: Kremser Ferenc  (Tel.:+36-30-5608042)

 

A Természetvédők Turista Egyesülete szerdai túráin
Találkozó: 8.50-kor a Moszkva téri óra alatt
Túravezető: Somóczi Szilvia (70)207-5374, ill. 316-7423

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>