. Ma Andrea napja van.
2 colos golyóscsap - Van kiút az öntözésben!
2022-01-12 18:24:13
2 colos golyóscsap - Van kiút az öntözésben!

2 colos golyóscsap - Van kiút az öntözésben!

Egy golyóscsap például a vízszállítás kontrollálásában segít nekünk. A következő cikkben most megtudhatod, hogy miért is olyan hasznos a 2 colos golyóscsap, és hogy hol érdemes alkalmazni azt.

 

Egy kis öntözéstechnika

 

Az automata öntözőrendszerek felmentenek minket a munka alól, mivel egyszerű az irányításuk, s ezt akár a távolból is megtehetjük. Költség- és víztakarékosak lehetünk, ami óriási előny a mai világban. 

 

Természetesen nem működhetne a rendszer a megfelelő elemek nélkül. Akad néhány speciális kiegészítő, amelyek kis méretük ellenére elég nagy jelentőséggel bírnak. Ilyenek a golyóscsapok is. A vízszállítás biztosítása, megszakítása és irányítása éppen egy golyóscsapnak való feladat.

 

Golyóscsapok a rendszerekben

 

A fém golyóscsapok nagyon megbízható “szerkentyűk”, hiszen stabilan nyitnak és zárnak. Működési elvüket sem nehéz megérteni; a fémgolyó egy fémházban helyezkedik el, s ez a golyó az, amely végzi a záró tevékenységet. 

 

Nem véletlenül vált be az öntözőrendszerek esetében ez az alkatrész, hiszen egy ilyen rendszerben több csapot is biztosítanunk kell. Szükség van főcsapra, szakaszoló- és ürítőcsapra is. Az ürítőcsapnak főleg télen van jelentős szerepe, a téliesítés idején, mivel ez idő tájt mindig el kell végezni a víztelenítést. 

 

Ha szeretnél egy-két minőségi termékkel gazdagodni, akkor ne bízd a véletlenre a kérdést! Az AutomataÖntözőrendszer.com csapok kínálatában talán te is megtalálod, amit eddig kerestél!

 

2 colos golyóscsap - Hogyan működik?

 

Az öntözőrendszer végeláthatatlan szakaszaiból is van kiút, legalábbis, ha az éltető víz szempontjából nézzük a dolgokat. A legfontosabb azonban az, hogy jól megválogassuk a kiegészítőket! 

 

A golyóscsapnak többféle változata van, hiszen eltérő anyagú és méretű darabok között válogathatunk. A hálózati vízzel ellátott öntözőrendszerekben lennie kell egy elzárócsapnak. Az a jó, ha ez fémből készül. A kisebb méretű csapok már a szakaszolást segítik elő, s ezeknek inkább a csepegtető öntözésben vesszük hasznát.

 

A méretezés sem olyan bonyolult! A “col” címszó segít nekünk eligazodni! Egy 2 colos golyóscsap hosszú távú befektetés, ez főleg akkor igaz, ha minőségi terméket vásárolsz. Ezek a típusok fagyálló kivitelben is kaphatóak. Fontos, hogy ne tévesszen meg a külső! Meglehet, hogy kívül csak műanyag borítást látsz, de ott legbelül fém szerkezet található. 

 

A golyóscsap egyébként gömbcsapként is ismert, s központi szerepet játszik a vízszabályozásban. A kiegészítő karbantartása is könnyen, néhány mozdulattal megoldható. 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>