. Ma Márk napja van.
A lex Iványi kis áldozatjelöltjei
2013-09-20 19:27:35
A lex Iványi kis áldozatjelöltjei

A lex Iványi kis áldozatjelöltjei

A gyermekek világnapját elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására javasolta az UNICEF 1954-ben. Azóta szeptember 20-án felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyerekek jogait.

 

Ha Magyarország fejlődik valamerre, akkor visszafelé. Egyre több és több gyerek kényszerül nélkülözésre, hisz szüleik hiába keresnek munkát (nem jut abból az egymillióból, amit a Fidesz ígért). Az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület – magára vállalva az állam feladatát – egyebek közt mélyszegénységben élő családok gyermekei számára tartja fenn a Wesley Jánosról elnevezett óvodát, általános iskolát, szakiskolát és gimnáziumot.

 

Itt jegyezzük meg: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek egyebek közt azért létszükséglet visszakapnia egyházi jogállását, hogy az állami támogatást a szegények megsegítésére fordítsa. Homály fedi, miért bűn ez a mutyikormány szemében, de akár lex Iványinak is nevezhetjük azt a törvénymódosítást, amely kimondja, hogy az egyházi jogállást csak azok a közösségek kaphatják meg, amelyek októberig igazolnak tízezer tagot.

 

Az Oltalom folytatja létharcát, és a kőbányai MÁV-Telepen működő általános iskola nemrégiben hasznos segítséget kapott: együttműködési megállapodást kötött a Rádi Károly által vezetett Egy Mosoly Nonprofit Egyesülettel a gyerekek tanórán kívüli tehetségfejlesztéséről.

 

A gyermekek világnapján azonban szó se volt tehetségfejlesztésről. A gyerekeket egy szórakozással teli nappal ajándékozták meg, amelynek megnyitóján Ónodi István, az Oltalom Karitatív Egyesület gazdasági igazgatója, és dr. Bács Márton, az Egy Mosoly alelnöke (újbuda volt alpolgármestere, immár a Demokratikus Koalíció XI. kerületi elnöke) mondott köszöntőt.

 

Ez a nap a mosolygásról szólt, ám a gyerekekről világnapon kívül is gondoskodni kell. Egyre többen születnek közülük Magyarországon reményvesztett, szegény családban. Ahhoz, hogy a fiataloknak legyen esélyük kitörni ebből a helyzetből, olyan taníntézményekre van szükség, ahol figyelnek rájuk. Az Oltalom munkatársai mentális és fizikai értelemben egyaránt megadják nekik, amire szükségük van. Ha a MET egyház nem kapja vissza az állami támogatást, veszélybe kerülhetnek a tanintézmények, a kórház, a fűtött utca és sok más, ami országszerte rengeteg szegény embernek a létet jelenti.

 

htk

Utoljára frissítve: 2013-09-20 19:46:09

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>