. Ma Rudolf napja van.
Ajánlunk néhány szerintünk kihagyhatatlan APA sört
2021-07-13 19:15:51
Ajánlunk néhány szerintünk kihagyhatatlan APA sört

Ajánlunk néhány szerintünk kihagyhatatlan APA sört

Ezeken a kérdéseken megyünk végig szép sorban a bejegyzés keretei között. Nem titkolt szándékunk persze némi kedvet csinálni ezen keresztül az APA sörök kipróbálásához, illetve rendszeres fogyasztásához.

 

Az APA sörök elképesztő népszerűsége mögötti okok és indokok

 

A titok nyitja leginkább az amerikai sörforradalom környékén keresendő. Merthogy sikerült továbbgondolni az Indiai Pale Ale, vagyis az IPA komlós és ellenállhatatlan összhatását. Vagyis az amerikai igények mentén némileg visszavették a sör alkoholtartalmát.

Habár az APA söröknél továbbra is megmaradt a komlós attitűd, ugyanakkor nagyságrendekkel illatosabb, könnyebben és nem utolsósorban ihatóbb sörfajta jött létre az APA sörökkel. Nézzünk is erre néhány egészen remekül sikerült példát.

 

Monyo American Beauty

 

Tekinthetünk rá egyfajta belépőként a kézműves sörök világába, merthogy az édesen frissítő, citrusos ital kiváló bemelegítés lehet. A készítése kapcsán 100%-ban Pale Ale maláta hasznosítása történik, az aromáját pedig Chinook és Mosaic komlók adagolásával tökéletesítik.

 

A Monyo American Beauty APA sör készítésének sajátja még a háromfajta élesztő felhasználása, kiegészítve mindezt fűszeres észterekkel és gyümölcsös ízekkel.

 

Horizont American Pale Ale

 

A Horizont American Pale Ale kapcsán már önmagában az alapanyaga is megér egy misét, hiszen a Single hop Citra komlózás nem éppen hétköznapi megoldás. Részben ennek is köszönhetően egy száraz citrusos sör kerülhet a poharunkba, aminek nem könnyű ellenállni.

 

Tuti tipp például, hogy a Horizont American Pale Ale-t ne csak önmagában próbáljuk ki, mert csirke-, marha-, hal- és grillételekhez egyaránt remekül passzolhat.

 

Mad Scientist Jam 52

 

Egy igazi kuriózumnak számító kombináció, egyesítve magában az újhullámos American Pale Ale és a klasszikus IPA megkapó gyümölcsösségét. Ráadásul a Mad Scientist Jam 52 sört kortyolva ezt alacsonyabb alkoholtartalommal és az APÁ-nál jól ismert citrusos jelleggel együtt kapjuk a poharunkba.

 

Fehér Nyúl APA

 

A gyártó ajánlása szerint a Fehér Nyúl APA sör minden bizonnyal azon fogyasztók tetszését nyeri majd el leginkább, akik az összhang keresésére igyekeznek fókuszálni. Merthogy egy citrusos frissességtől pezsgő magyar APA sörről van szó, amelyet Falconer Flight komlóból főztek.

 

Már az első kortyok után látványosan érzékelhető egyébként vele kapcsolatban, hogy zseniálisan sikerült ötvözni benne a malátás-komlós aromavilágot. Innentől kezdve pedig értelemszerűen nehéz megálljt parancsolni az egymást követő kortyoknak.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>