. Ma György napja van.
Az MSZP átverte Bajnait?
2013-09-13 17:39:36
Az MSZP átverte Bajnait?

Az MSZP átverte Bajnait?

„– Uram! A késemért jöttem!

– Hol hagyta?

– Valami matrózban.

– Milyen kés volt?

– Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta?

– Várjunk… Csak lassan, lassan, kérem… Milyen volt a nyele?

– Kagyló.

– Hány részből?

– Egy darabból készült.

– Akkor nincs baj. Megvan a kés!

– Hol?

– A hátamban.”

 

Rejtő Jenő immár klasszikussá vált mondatai pontosan beleillenek a magyar politikai életbe. A Hír TV-nek adott nyilatkozata alapján úgy tűnik, legutóbb Bajnai Gordon talált egy kést a hátában.

 

 

Hát igen, az a rút MSZP! Mert Bajnai annyira, de annyira akarja a kis pártokat, hogy beleőrül, ha nem kötnek velük szövetséget. Hisz tavaly október 23-án Gyurcsány Ferenc azt mondta, támogatja, ha indul a miniszterelnöki bársonyszékért.

 

Ha valaki nem emlékezne: egy órával később Bajnai a Milla színpadán azzal a kijelentéssel robbantotta magát vissza a politikai életbe, hogy szövetkezni akar. Pár nappal később bekötött szemmel elhajította a kést, és egyenesen Gyurcsány Ferenc hátába talált.

 

Bizony! Akkor még Bajnai úgy vélekedett, hogy se a Demokratikus Koalícióval, se más kis párttal nem kell tárgyalni.

 

A DK például annyira kicsi, hogy említeni se érdemes. Túl a választási regisztráció eltörléséért indított éhségsztrájkon Bajnai lazán kijelentette, hogy a DK még semmivel nem bizonyított…

 

Most persze kéne vele a szövetség…

 

Gyurcsányra már sok mindent mondtak, de azt az egyet senki nem merte róla állítani, hogy hülye. Valószínűleg már érzéstelenítés nélkül huzigálja kifelé a késeket a hátából, és készül az újabb támadásra.

 

Május 1-jén kimondatlanul bár, de felajánlotta, hogy beáll Mesterházy Attila mögé. Hálából e hét hétfőjén megkapta a nagykést: a Demokratikus Koalíció nem indíthat annyi jelöltet, amennyit akar, és semmiképpen sem olyan helyeken, ahol baloldali jelölt akárcsak egyszer is parlamentbe jutott az elmúlt húsz-egynéhány évben. A felajánlott közös listán se kaphat annyi helyet, amennyit akar, arról pedig, hogy a párt elnöke és három meghatározó politikusa – Vadai Ágnes, Molnár Csaba és Varju László – bármilyen formában induljon a választáson szó se lehet.

 

Vagyis kampányoljanak a DK-s aktivisták, mint legutóbb Vácott, aztán húzódjanak szépen hátra.

 

Bajnai most azt mondja, nem ilyen lovat akart.

 

Mi történhetett?

 

A választ szövetségese, Karácsony Gergely adta meg kedden a Magyar Hírlapban. A DK-sok szavazataira számítottak, és rá kellett döbbenniük, hogy arra hiába…

 

Mivel a DK köztudottan és tagadhatatlanul országos lefedettségű párt, amit az Együtt – PM nem mondhat el magáról, persze, hogy kellenek a kis pártok. A morzsányi, alig látszó Demokratikus Koalíció, amely ugyan a templom egerétől koldul, de vannak emberei, akik kiállnak a mások által kiragasztott plakátok alá.

 

Csakhogy az MSZP elfogadhatatlan ajánlata után ezek az emberek nem a szövetségért szállnak síkra, hanem a Demokratikus Koalícióért, és ha az adott körzetben jelöltet indít az Együtt – PM, senki nem akad, aki pártját fogja a DK jelöltjével szemben.

 

Az ellenzéki csiki-csuki így folytatódik azzal, hogy Bajnai Gordon immár nem Gyurcsány Ferencet, hanem Mesterházy Attilát köpködi.

 

Közben a DK hátba szúrt és szemen köpött vezető politikusai azt mondják, amit a párt alakulása óta: ÖSSZEFOGÁST!

 

HTK

Utoljára frissítve: 2013-09-13 17:44:51

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Terlasz László
Tényleg ilyen átlátszó, fékezett habzású figurákra akarjuk bízni az ország irányítását? Az egyetlen tökös fickó, igazi államférfi meg alig kell valakinek! Ilyen ostoba lenne ez a nép?
2013-09-15 00:08:41

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>