. Ma Eszter napja van.
Beindult a Mosonyi Szendvicsgyár
2013-12-07 22:03:38
Beindult a Mosonyi Szendvicsgyár

Beindult a Mosonyi Szendvicsgyár

Mikuláskor újra beindult az árvíz idején alakult Mosonyi Szendvicsgyár. Úgy tervezik, hogy addig osztják hajléktalanoknak a szendvicset, amíg kapnak hozzá adományt. Első alkalommal a Köztársaság (újabban II. János Pál pára) térre hívták a rászorulókat, de az ÁNTSZ tiltakozása miatt átmentek egy Bérkocsis utcai klubhelyiségbe, ahol a Szociális Önvédelem és a Magyar Nők Szövetsége meleg ételt osztott.

 

A hajléktalanok közt valószínűleg elterjedt, hogy szendvicset osztanak a Köztársaság téren. Egy csoportjuk legalábbis az Erkel Színház közelében állt, és bizonytalanul nézelődött. Csalódottnak tűntek, de szerencsére épp akkor ment el mellettük a szendvicsgyáriak két kocsija, így Tóth Kata koordinátor tájékoztathatta őket az új helyszínről.

 

Mire odaértek a Bérkocsis utcába, Alföldi Andrea, a Magyar Nők Szövetségének elnöke és munkatársai javában osztották a kolbásszal teli, illatos krumplilevest. Ugyan nem tervezték, hogy együtt osztanak, mire a Mikulás kiszállt terepjárójából (hó híján a szán használhatatlan) Kalmár Szolárd, a Szociális Önvédelem vezetője és az újonnan érkezettek megegyeztek, hogy a hajléktalanok szendvicset, mandarint, csokoládét és kávét kifelé menet kapnak.

 

A siker átütő volt, akadt, aki többször is sorban állt levesért. Mivel Alföldi Andreáék százötven adagot főztek, mindenkinek jutott bőven. Meleg ételhez ritkán jutó emberekről lévén szó azt lehetne feltételezni, hogy egyiküket se érdekli, jut-e a másiknak, de erről szó se volt, sőt! Amikor azt mondták, olyanok menjenek, akik még nem ettek, többen kiléptek a sorból, amikor pedig elhangzott, hogy mehetnek repetázni, néhányan kérték, inkább ne, mert szóltak másoknak is, s csak azután fogadtak el még egy tányérnyi ételt, miután belenéztek a fazékba és megnyugodtak; tényleg van elég. Aki jóllakott, mehetett Tóth Katához kávéért, aztán a Mikuláshoz szendvicsért.

 

Kérdésünkre Alföldi Andrea elmondta: terveik szerint osztanak még meleg ételt rászorulóknak, a Mosonyi Szendvicsgyár pedig addig üzemel, amíg kitartanak adománnyal. Aki kenyérfélével, szalámival, egyéb hozzávalóval, netán önkéntes munkával hozzá szeretne járulni az adományozáshoz, keresse Tóth Katát a +36705173533 telefonszámon.

 

Galéria -->

Utoljára frissítve: 2013-12-07 22:15:50

További híreink
Eladták Kádár János egykori sofőrjének palotáját
Több mint két évtizedes kísérletezés után sikerült új tulajdonost találni a Bócsi-kastélyra, amelyet a Kádár János sofőrjéből lett milliárdos, Bócsi András építtetett.
2024-05-12 10:08:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Udvaros Dorottyát 22 év után kirúgták a Nemzeti Színházból
Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze, 22 év után elhagyja a Nemzeti Színházat, miután Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését.
2024-05-04 09:41:26, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szóval itt van ez a Magyar Péter
Láttam, de mivel utálom a tömeget, túl közel nem merészkedtem hozzá. Most, hogy meghallgattam a Puzsérral lefolytatott "hard talk" műsorát, veszem a bátorságot először ös...
2024-05-04 09:41:25, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Még valamivel több, mint 200-at kell aludni a Sziget első napjáig, de a fesztivál weboldalán már tervezhetjük ...
Bővebben >>