. Ma György napja van.
Egy Mosoly és önvédelem
2013-12-05 23:31:18
Egy Mosoly és önvédelem

Egy Mosoly és önvédelem

Az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott Wesley János Iskola mélyszegénységben élő diákjainak talán még nagyobb szükségük van önvédelmi edzésekre – és az itt elsajátítható mentális értékekre –, mint jobb módban élő kortársaiknak. A Fekete Mamba egyesület jóvoltából a négy legjobb tanuló ingyen részt vehet tizenkét ju-jitsu edzésen, és ha tehetségesnek bizonyulnak, az Egy Mosoly Egyesület finanszírozza a folytatást.

 

Az Egy Mosoly Egyesület azért jött létre a közelmúltban, hogy nehéz sorsú gyerekeket támogasson. Eddig két alkalommal csaltak mosolyt az Oltalom kis gyámolítottjainak arcára.

 

Rádi Károly, az Egyesület elnökének felkérésére pénteken Fekete Márton  három danos ju-jitsu mester, a Fekete Mamba Sportegyesület elnöke felajánlást tesz a Wesley János Iskola tanulóinak. Elmondja majd, hogy a 2013-14-es tanév végén az iskola négy legjobb tanulmányi eredményt elért diákja ingyen részt vehet egy tizenkét alkalomból álló önvédelmi oktatáson.

 

Egy okkal több, hogy a diákok a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Érdemes, hisz napjainkban sajnos nem mindegy, képes-e valaki megvédeni magát, vagy nem, és persze az se mindegy, hol tanul.

 

A Fekete Mamba Sportegyesületben ju-jitsunk kívül eredményesen oktatnak eskrimát és MMA-t is. Versenyzőik kiváló eredményeket értek el országos és más versenyeken, a közelmúltban Lengyelországban megrendezett ju-jitsu világbajnokságról pedig két arany és egy bronzérmet hoztak el.

 

Ha a Wesley tanulói tehetségesnek és kitartónak bizonyulnak, nem kell attól tartaniuk, hogy önvédelmi képzésüknek tizenkét alkalom után vége. Az Egy Mosoly Egyesület mentorálja a további képzést, ezzel biztosítva lehetőséget a későbbi versenyzéshez, illetve – erre épül a programja – beilleszkedésüket a társadalomba.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>