. Ma Auguszta napja van.
Hogyan zajlik az óvszerek ellenőrzése?
2021-06-12 10:28:16
Hogyan zajlik az óvszerek ellenőrzése?

Hogyan zajlik az óvszerek ellenőrzése?

A korábbi óvszerek története

 

Már az ókorban rájöttek arra, hogy szükség van valamilyen védelemre, ha nem szeretnének folyamatosan teherbe esni. Bár ezek a kisebb és nagyobb próbálkozások többségében kudarcba fulladtak, később már sikerült olyan megoldást találniuk, amely hatásos lehet. Az első ilyen az állatbélből és bőrből készült változatok voltak, amelyek még a középkorban jelentek meg. Ezek már segítséget nyújtottak a különböző betegségek ellen is. Ezt követően azonban több évszázadnak kellett eltelnie, hogy végül megalkothassák a ma is használatos óvszereket. 

 

A manapság használt óvszerek

 

A jelenleg a boltok polcain helyet kapó termékek latexből készülnek, de természetesen az allergiások számára már sikerült kifejleszteni latexmentes változatot. Emellett többféle méret és ízesítés is van a piacon, így a választék hatalmas, még a Szeresdmagad.hu webáruházában is. 

 

Az óvszerek ellenőrzése

 

Amikor vásárolni indul, elengedhetetlen az óvszerek ellenőrzése. Ilyenkor érdemes megvizsgálni a szavatossági időt, hiszen a lejárt termék csökkentheti annak hatékonyságát. Ezzel megnövekszik a terhesség esélye, de gondot okozhat a fertőzések esetén is.

 

Különösen figyeljen oda, ha nyereményjátékon kapott, esetleg ingyen osztogatott óvszerről van szó. Mivel ezeket a darabokat nem védik a napsugárzástól és a melegtől sem, így már nem is olyan biztonságosak, mint a frissen vásárolt termékek. Ezek esetében még a tárolásra és a szállításra sem figyelnek oda, így akár lyukasak is lehetnek. 

 

Természetesen nemcsak ebben az esetben, hanem mindig, vásárláskor nézze meg a doboz és a zacskó sértetlenségét. Használat előtt szintén nézze át, hogy biztosan nincs-e kiszakítva, esetleg kilyukasztva az adott darab. Sajnos sokan szórakoznak azzal a boltokban, hogy kis tűvel szúrják át az óvszereket, amit a felhasználó később észre sem vesz. Fontos tehát, hogy mindig megbízható forrásból származó óvszereket vásároljon!

 

A méret ellenőrzése

 

A biztonsághoz hozzátartozik a megfelelő méret is. A termékek esetében a legfontosabb, hogy ne legyenek se túl kicsik, se túl nagyok, így elkerülhetőek a balesetek. A túl nagy könnyen lecsúszik, míg a szűk darabok kiszakadhatnak, amely szintén gondot okozhat. Mivel sok esetben a gyártók nem tüntetik fel a méretet, így nagyon körültekintőnek kell lennie, amikor óvszert vásárol. A piacon standard, de még XXL-es verziókat is találhat, így a méret kiválasztása biztosan nem okoz majd gondot.

Utoljára frissítve: 2021-06-17 09:35:35

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>