. Ma Márk napja van.
Modern “bűvésztrükk” - a fahatású fémkerítés
2021-02-15 19:29:16
Modern “bűvésztrükk” - a fahatású fémkerítés

Modern “bűvésztrükk” - a fahatású fémkerítés

De vegyük csak sorra: ha kerítésről van szó, akkor mit szeretünk a fában? Az esztétikus megjelenését, a természetességét. És mit szeretünk a fémben? A tartósságát, azt, hogy nem ártanak neki látványosan az időjárás viszontagságai. E kettőt egybegyúrva pedig máris megszületett a fahatású fémkerítés!

 

Mit érdemes tudni róla?

 

E kerítés jellegzetessége, hogy olyan speciális elemekből áll, melyek külső megjelenésükben a fára hajaznak, viszont sokkal strapabíróbbak. Akinek igazi fából készült kerítése van, az jól tudja, miről beszélünk: a falécek ugyanis 2-3 évente egy teljes felújítást igényelnek, ami magába foglalja a lecsiszolást, a felületkezelést és az újrafestést. Amikor pedig a lécek már nagyon elkorhadtak és berepedeztek, akkor azt csak cserével lehet orvosolni. 

 

Ellenben a fémkerítés sokkal ellenállóbb, pláne, ha rozsdamentes típust választunk. Itt jószerével semmiféle karbantartásra nem lesz szükség. Ugyanez jellemző a fahatású fémkerítésekre is. Kiegészítve azzal, hogy a famintázatú festésnek köszönhetően ránézésre senki ember fia meg nem mondaná, hogy nem igazi fával van dolga. Így egy olyan látszólag “fakerítésünk” lehet, amivel a felszerelés után semmi dolgunk sem lesz, maximum csak gyönyörködni benne. 

 

Acél vagy alumínium?

 

Hogy ne legyen túlságosan egyszerű a dolgunk, e kategórián belül is két fő típus létezik, az acél, illetve az alumínium kerítéselem. Példaként a Nívó Kerítéseket említjük, ahol mindkettő elérhető. Ami közös bennük, az a színválaszték, könnyű súly és persze a gondozásmentesség. 

 

A megjelenésük viszont némileg különbözik: az acélelemek hajlított C-profillal rendelkeznek, tehát hátulról látható, hogy nem igazi fából készültek. Ez viszont nem zavaró, hiszen a kerítés hátulját egyébként sem nagyon vizslatjuk közelről. Ami miatt viszont előnyös, hogy ez a forma megkönnyíti a felszerelést, hiszen a műanyag klikk és az önmetsző csavarok behelyezése szinte gyerekjáték. 

 

Ezzel szemben az alumínium elemek teljesen zárt profilúak, tehát elöl- és hátulnézetben is úgy néznek ki, mintha falécek lennének. További fontos tulajdonságuk, hogy nem korrodálnak, vagyis utólag is szabadon méretre vághatóak. Ez pedig számos egyéb felhasználási lehetőséget nyújt. 

 

Mire használható az alumínium kerítéselem?

 

Természetesen nem csak kerítéshez, hanem az alábbiakra is:


-Terasz- és lépcsőkorlát: hiszen nincs is annál szebb látvány, mint amikor a kerítés és a korlátok egyformák

-Pergola: könnyed súlyának köszönhetően kiválóan alkalmas a pergola burkolására, árnyékolásra

-Kukatároló: a szemeteskuka nem fogja elcsúfítani az udvart, amennyiben egy zárt tárolóban tartjuk

-Falburkolat: esztétikus díszítőelem a ház falán

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>