. Ma Emma napja van.
Molnár Gyula sajtópert vesztett
2013-06-27 23:27:37
Molnár Gyula sajtópert vesztett

Molnár Gyula sajtópert vesztett

A Fővárosi Törvényszék elutasította  Molnár Gyula volt újbudai polgármester, jelenleg fővárosi MSZP-s képviselő sajtó helyreigazítási keresetét. A szocialista politikus az újbudai önkormányzat weboldalán közzétett cikk címét és tartalmát sérelmezte, amiért az számára kifogásolható módon tudósított a Fővárosi Főügyészség által, az Uniker-Coop ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozásról. 

Az újbudai önkormányzat hivatalos weboldalán, az ujbuda.hu-n áprilisban megjelent, "Molnár Gyula, Újbuda előző polgármestere 120 millió forintos vagyoni hátrányt okozott" című cikk arról számolt be, hogy Molnár Gyula, a kerület korábbi polgármestereként képviselőtestületi felhatalmazás nélkül vállalt 100%-os önkormányzati garanciát egy magánberuházó által felvett, svájci frank alapú devizahitel visszafizetésére. Molnár felperesként sérelmezte a cikk címét, valamint az írás azon állítását is, mely szerint "....Az ügylet jogszerűtlen, mert a 2007. február 15.-ei testületi ülésen az előterjesztést megszavazó képviselők csupán 95 millió forint erejéig történő garanciavállalásról döntöttek. Ehelyett Molnár Gyula - túllépve a képviselőtársai által adott felhatalmazáson - 2007. április 2.-án olyan szerződést kötött, amelyben az önkormányzat 100%-os garanciát nyújtott a pénzintézet számára...."

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a cikk állítását az Önkormányzat 102/2007/XI.ÖK.II.15. számú határozatának bemutatásával az alperes (Média11 Kft.) tényszerűen igazolta, hiszen a kötelezettségvállalás a képviselőtestületi döntés szerint csupán 95 millió forint összeg erejéig terjedt ki. A felperes azon hivatkozásával kapcsolatban, mely szerint az önkormányzati határozatban feltűntetett 95 millió forintos adat csupán "technikai malőr" a törvényszék nem tudott állást foglalni, ennek vizsgálatára nem terjedt ki az eljárás.

Az ítélet értelmében az alperes a cikkben tett minden állítását tényszerűen igazolta és Molnár Gyula helyreigazítási kérelmében írt minden hivatkozását nyomban cáfolta. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítélete ellen Molnár Gyulának 15 nap áll rendelkezésére a fellebbezés benyújtásához.

 

Forrás: ujbuda.hu

Utoljára frissítve: 2013-06-27 23:55:05

További híreink
A rezsi mellett a munkabér is csökkenhet
Meglepő Kúria-döntés
2013-11-24 22:08:36, Hírek, Jogi rovat Bővebben
Molnár Gyula koncepciós per áldozata
Nehrer Péter alkotmánybíró akar lenni?
2013-10-30 23:09:42, Hírek, Jogi rovat Bővebben
A törvény szerint lopásnak számít a lomizás
Újabb megélhetési forrás forog kockán
2013-09-26 18:41:45, Hírek, Jogi rovat Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>