. Ma György napja van.
Molnár Gyula sajtópert vesztett
2013-06-27 23:27:37
Molnár Gyula sajtópert vesztett

Molnár Gyula sajtópert vesztett

A Fővárosi Törvényszék elutasította  Molnár Gyula volt újbudai polgármester, jelenleg fővárosi MSZP-s képviselő sajtó helyreigazítási keresetét. A szocialista politikus az újbudai önkormányzat weboldalán közzétett cikk címét és tartalmát sérelmezte, amiért az számára kifogásolható módon tudósított a Fővárosi Főügyészség által, az Uniker-Coop ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozásról. 

Az újbudai önkormányzat hivatalos weboldalán, az ujbuda.hu-n áprilisban megjelent, "Molnár Gyula, Újbuda előző polgármestere 120 millió forintos vagyoni hátrányt okozott" című cikk arról számolt be, hogy Molnár Gyula, a kerület korábbi polgármestereként képviselőtestületi felhatalmazás nélkül vállalt 100%-os önkormányzati garanciát egy magánberuházó által felvett, svájci frank alapú devizahitel visszafizetésére. Molnár felperesként sérelmezte a cikk címét, valamint az írás azon állítását is, mely szerint "....Az ügylet jogszerűtlen, mert a 2007. február 15.-ei testületi ülésen az előterjesztést megszavazó képviselők csupán 95 millió forint erejéig történő garanciavállalásról döntöttek. Ehelyett Molnár Gyula - túllépve a képviselőtársai által adott felhatalmazáson - 2007. április 2.-án olyan szerződést kötött, amelyben az önkormányzat 100%-os garanciát nyújtott a pénzintézet számára...."

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a cikk állítását az Önkormányzat 102/2007/XI.ÖK.II.15. számú határozatának bemutatásával az alperes (Média11 Kft.) tényszerűen igazolta, hiszen a kötelezettségvállalás a képviselőtestületi döntés szerint csupán 95 millió forint összeg erejéig terjedt ki. A felperes azon hivatkozásával kapcsolatban, mely szerint az önkormányzati határozatban feltűntetett 95 millió forintos adat csupán "technikai malőr" a törvényszék nem tudott állást foglalni, ennek vizsgálatára nem terjedt ki az eljárás.

Az ítélet értelmében az alperes a cikkben tett minden állítását tényszerűen igazolta és Molnár Gyula helyreigazítási kérelmében írt minden hivatkozását nyomban cáfolta. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítélete ellen Molnár Gyulának 15 nap áll rendelkezésére a fellebbezés benyújtásához.

 

Forrás: ujbuda.hu

Utoljára frissítve: 2013-06-27 23:55:05

További híreink
A rezsi mellett a munkabér is csökkenhet
Meglepő Kúria-döntés
2013-11-24 22:08:36, Hírek, Jogi rovat Bővebben
Molnár Gyula koncepciós per áldozata
Nehrer Péter alkotmánybíró akar lenni?
2013-10-30 23:09:42, Hírek, Jogi rovat Bővebben
A törvény szerint lopásnak számít a lomizás
Újabb megélhetési forrás forog kockán
2013-09-26 18:41:45, Hírek, Jogi rovat Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>