. Ma Eszter napja van.
Monoklis tüntetés a Fehér Ház előtt
2013-11-18 20:57:47
Monoklis tüntetés a Fehér Ház előtt

Monoklis tüntetés a Fehér Ház előtt

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnökének felhívására mintegy kétszázan demonstráltak a Képviselői Irodaház előtt a családon belüli erőszak ellen. A nők többsége szimbolikusan monoklit festett vagy bekötözte magát.

 

A demonstráción, amelyen követelték, hogy Balogh József volt fideszes, most független országgyűlési képviselő mondjon le mandátumáról és polgármesteri székéről, MSZP-s és LMP-s politikusnők is megjelentek.

 

Múlt héten Vadai Ágnes és Szűcs Erika, a DK képviselői lila monoklival a szemük körül követelték ugyanezt a parlamentben. Eredmény: fejenként 130-130 ezer forint büntetés, amit a kormánypártiak – nők is – megszavaztak.

 

– Azoknak a fényképét és e-mail címét – mondta Vadai Ágnes a tüntetésen –, akik a büntetést megszavazták, kitesszük a BÁTRAN NŐK! Facebook-oldalára. Kérek mindenkit, kérdezzék meg tőlük, mi a véleményük a családon belüli erőszakról.

 

Vadai kijelentette: igazi férfi nem bántalmaz nőt, a többinek meg tilos. Hozzátette: ez fordítva is igaz, mert bár az erőszak áldozatai az esetek 95 százalékában nők, nem szabad megfeledkezni arról, hogy néha nők bántalmaznak férfiakat, ami ugyanúgy elítélendő.

 

Galéria -->

Utoljára frissítve: 2013-11-18 22:35:14

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az alábbiakban a Nemzet Színésze, Cserhalmi György sorait közöljük, amelyet a Színház Online szerkesztőségéhez...
Bővebben >>