. Ma Ervin napja van.
Anyagi gondokkal küzd a BME
2013-06-20 14:26:42
Anyagi gondokkal küzd a BME

Anyagi gondokkal küzd a BME

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora szerint legalább másfél havi fenntartói forrás hiányzik az intézmény „normális működéséhez”.


Péceli Gábor rektor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a Műegyetem vezetése már korábban elvégezte az intézmény strukturális átalakítását, amely az első négy évben egymilliárd forintos megtakarítást eredményezett. Emellett azonban „a tavaly őszi több százmilliós forráselvonás után” idén minden kar csak a tavalyi költségvetésének nyolcvan százalékát használhatja fel. Ezzel a csökkentett finanszírozással viszont "jövőre már nem tud majd létezni az egyetem”.


A csökkentett források miatt elmaradnak a műszaki felújítások és a karbantartások, a korábban az egyetemektől „elvett” innovációs járulékra és szakképzési hozzájárulásra pedig a szakmai munkához és a laboratóriumok fejlesztéséhez lenne szükség.

 

Mint azt Péceli Gábor írta: a mostani körülmények között az egyetemnek egyre reménytelenebb törekvés az ország meghatározó műszaki és gazdaságtudományi háttérintézményévé válnia.

 

Hozzátette: olyan, mintha a kormányzat elfelejtette volna, mire is szolgál a Műegyetem, amelynek sikeres működése elengedhetetlen az ország gazdasági fejlődéséhez.

 

(MTI)

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>