. Ma Ervin napja van.
Kiknek javasolt leginkább szájmaszkot viselni a járványhelyzetben?
2020-09-11 18:17:50
Kiknek javasolt leginkább szájmaszkot viselni a járványhelyzetben?

Kiknek javasolt leginkább szájmaszkot viselni a járványhelyzetben?

Amit a COVID-19 vírus terjedéséről alapvetően tudni érdemes

 

A koronavírus-fertőzés többféle módon is továbbterjedhet. Ennek az egyik lehetséges módja a légúti fertőzés. A vírus ugyanis egészen apró méretű, gyakorlatilag érzékelhetetlen. Az egészségügyi maszk viselésének célja, hogy ezt az apró méretű vírust sikerüljön eredményesen kiszűrni.

 

Emellett pedig az is kulcsfontosságú, hogy a cseppfertőzés esélyét is minimalizálni tudjuk. Ennek érdekében kiemelten fontos a rendszeres és alapos kézmosás, illetve a tiszta víz hiányában a kézfertőtlenítők használata.


Amikor különösen fontos a megfelelő minőségű egészségügyi maszk viselése

 

Egyes szituációkban gyakorlatilag kötelező jelleggel kell egészségügyi maszkot viselni. Tipikusan ilyen helyzet a tömegközlekedési eszközökön történő utazás, a boltokban és üzlethelyiségekben tartózkodás, vagy pedig az egyéb olyan helyek látogatása, ahol előírás a maszk viselése.

 

Természetesen ezenfelül is bőven akadhatnak olyan élethelyzetek, amikor erősen a javasolt kategóriába tartozik maszkot hordani. Egy-egy forgalmasabb helyen, váróban vagy megállóban ugyanúgy tanácsos felvenni a maszkot, akár a saját magunk, akár a környezetünk megóvása végett.

 

Szintén proaktív módja lehet a megelőzésnek a munkahelyen, illetve irodai környezetben felvenni és rendeltetésszerűen hordani a maszkot. Ez a fajta biztonsági óvintézkedés ugyanis segíthet abban, hogy eredményesen meg tudjuk gátolni a járvány további terjedését.


Amire a maszk rendeltetésszerű használata mellett fontos még figyelni

 

Ahogyan fentebb már utaltunk rá, nem mindegy, hogy miként viseljük az egészségügyi maszkot. A felületnek szorosan az arcra kell illeszkednie, különösen a száj és az orr környékén. Kiemelten fontos továbbá, hogy a maszkot csakis frissen sterilizált kézzel érintsük meg, és ne fogjuk meg semmiképp kézmosás vagy fertőtlenítés nélkül.

 

A kézmosás és fertőtlenítés mellett továbbá célszerű csak akkor tömegbe vagy sok ember közé menni, amikor ez elkerülhetetlen a számunkra. A járvány ugyanis sokkal könnyebben tud továbbterjedni akkor, ha sok ember tartózkodik egyetlen, viszonylag kis helyen összezsúfolva.

 

Ennélfogva amikor csak lehet, tartózkodjunk az ilyen jellegű szituációktól. Merthogy bármennyire is hasznos kellék jelen helyzetben az egészségügyi maszk, azért csodatévő szernek túlzás lenne nevezni. A rendeltetésszerű viselés mellett legalább annyira fontos a felelősségteljes magatartás.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>