. Ma Zita napja van.
Mi lesz veled, Oltalom?
2013-09-24 00:00:42
Mi lesz veled, Oltalom?

Mi lesz veled, Oltalom?

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel (MET) az Oltalom Karitatív Egyesület is hatalmas bajba került. A segítőkész emberek adományai mellett az adó egy százalékokból és az egyháznak járó állami támogatásból segítettek az elesetteken. Amióta a MET törvény szerint nem egyház, nincs se támogatás, se egy százalék…

 

Iványi Gábor, a MET egyház és az egyesület vezetője többször elmondta: az Oltalom az állam kötelességét látja el a hajléktalanok és mélyszegénységben élők megsegítésével.

 

Így igaz, de az egyesület fenntartásához hatalmas szükség lenne arra a pénzre, amit az egyház kap, illetve kapott. A szuperbóvli törvénygyár ugyanis úgy döntött, Iványiék nem jogosultak arra, hogy egyháznak nevezzék magukat. Az Alaptörvénybíróság ugyan kimondta, hogy ez Alaptörvényellenes, de a gyár módosított a törvényen, így már nem az. A „lex Iványi” kimondja, hogy csak az a közösség lehet egyház, amely igazol tízezer tagot.

 

A Demokratikus Koalíció újbudai alapszervének aktivistái hónapokkal ezelőtt hirdettek „narancsbegyűjtést” a Fehérvári úti piac elé. A narancs csak az emberek figyelmének felkeltésére szolgált (és szolgál), a valóság az, hogy szerda délelőttönként 10 és 12 között kitelepülés keretében minden adományt várnak az Oltalomnak, és ami összegyűlt, azonnal viszik a Dankó utca 11-ben működő központba.

 

A központ sokfunkciós. Van ott óvoda, ahol negyven mélyszegénységben élő gyereket gondoznak úgy, hogy péntekenként mindenki élelmiszercsomaggal megy haza. Gyümölcsöt annyit esznek, amennyit a DK-sok összetarhálnak a piac előtt.

 

A Dankó utcában működik még kollégium, kórház, könyvtár és fűtött utca, Kőbányán iskolákat tartanak fenn, a Belvárosban női szállást. Mindezt a teljesség igénye nélkül soroltuk fel, hisz az Oltalom országszerte segít.

 

Jó emberek meg az Oltalomnak, de a szegényt igazán csak a szegény érti meg. A piacnál megjelent hajléktalan, hogy kérjen a gyümölcsből, de amikor megtudta, mire gyűjtenek, benyúlt a zsebébe, és ami kis pénzt talált, bedobta az egyik szatyorba. Egy babakocsit toló anyának két szem narancsra telt, az egyiket épp úgy bedobta az adománykupacba, mint az a diák, aki a tízóraijához vett két narancsot. Van nyugdíjas néni, aki már menni is alig tud, de ami hó végén megmarad a nyugdíjából, viszi a Dankó utcába.

 

Amikor kiderült, hogy tízezer aláírás kell, az Oltalomtól automatikusan felhívták az újbudai DK-sokat, akik riasztották a többi alapszervet…

 

A gyűjtés beindult, de sürget az idő, hisz októberig fel kell mutatni a tízezer támogatót.

 

Nélkülük veszély fenyegeti az óvodát, a tanintézményeket, a kórházat, ahol a rehabilitációs részleg mellett haldoklókat is ellátnak, nem lesz fűtött utca, meleg étel, nem osztanak tartós élelmiszer csomagokat, nem lesz a hajléktalanokat a társadalomba visszasegítő OKJ-képzés, nem lesz…

 

Sorolhatnánk tovább, de minek?

 

Információink szerint a Horváth Aladár vezetése álló Roma Polgárjogi Mozgalom is gyűjt, de pénteken (szeptember 27-én) összesíteni kell az aláírásokat.

 

Az aláírásra váró nyilatkozat innen letölthető és nyomtatható: http://www.wesley.hu/cikk/met-egyhazi-statuszanak-megerositese

 

Az ország bármely részére elmennek az aláírt nyilatkozatokért, akinek nincs nyomtatója, annak visznek bianco nyomtatványt.

 

Vasárnap hajnalig (utána már késő) éjjel-nappal hívható Mályi Kati  koordinátor a +3630-6877902 számon.

 

Magukat kereszténynek valló fidesznyikek figyelmébe ajánljuk: Orbán Viktort és Lévai Anikót Iványi Gábor adta össze, és két legidősebb gyereküket is ő keresztelte meg. A nagyvezír sietségében elfelejtkezett arról, hogy egy törvénymódosítással érvénytelenítette saját egyházi házasságát (pedig módfelett hívóő ember), és megszüntette két gyereke egyházát. A feledékenységet megértjük, de orvosolni kéne…

 

A XI. Kerületi Hírhatár Szerkesztősége

Utoljára frissítve: 2013-09-24 01:05:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>