. Ma Ervin napja van.
Mire tanít a Cicciobello játékbaba?
2019-10-17 15:00:08
Mire tanít a Cicciobello játékbaba?

Mire tanít a Cicciobello játékbaba?

Pszichológiai háttér

 

A gyermekek jelentős része rendelkezik legalább 1 játékbabával élete során. Ez nagyon lényeges, hiszen nemtől függetlenül tanítja meg a gyerekeket arra, hogy mi az a gondoskodás. Ez jelentős lépés ahhoz, hogy otthon, a családban látott felnőtt szerepeket gyakorolják, ami elengedhetetlen a gyermekek fejlődése szempontjából. Mivel minden gyerek utánzással tanul, így a legfontosabb, hogy jó példát lásson maga előtt. Az otthon látott kép adja minden gyermeknek az alapot a felnőttek világának megismeréséhez, és azt a törekvést, hogy nekik is olyannak kell lenniük, mint a szüleik. Látjuk itt a csapdát? Mivel egy sokat látott, negatív, káros viselkedés is hamar berögzül, nagyon kell figyelni arra, hogy mit tapasztal a közvetlen környezetében.

 

A Cicciobello babákról

 

A Játékszigetnél kapható Cicciobello babák remek alanyok ahhoz, hogy a gyerekek bontogathassák a szárnyaikat és gondoskodjanak róla. De akkor is remek szolgálatot tesz, ha a kisgyermek testvért szeretne. Ennek a babának köszönhetően könnyedén megismerkedhet azzal, hogy az elején a baba csak eszik-alszik-telerakja a pelust. Persze a későbbi időszakra is felkészíti, hiszen a játékbaba majdnem ugyanúgy viselkedik, mint egy igazi.

 

Sőt, a Cicciobello babáknak több fajtája is elérhető, melyek mindegyike különböző élethelyzeteket dolgoz fel. Ilyenek például a betegséggel küzdő bárányhimlős baba, a téli ruhába bújtatott bébi és a puszi osztogatós is. Ismerjük meg őket néhány szóban!

 

Bárányhimlős baba

 

Ez a kisbaba egy nyűgös, kezdődő bárányhimlővel küzdő apróságot ismertet meg a gyermekkel. Általa megtudják, hogy a kellemetlen közérzet ugyanúgy hozzátartozik a betegséghez, mint a láz, köhögés, orrfolyás és még sok más dolog. Igen ám, de a gyermek gondoskodása mellett a baba rövidesen meggyógyul, így teljes lesz a boldogság.

 

Puszit adó baba

 

A gondoskodás és fizikai kontakt fontosságát tanulhatja meg a gyermek ezzel a babával. Ha magasba emelik, ugyanúgy kacag, mint egy valódi gyermek, imádja a csiklandozást és a sok dédelgetést. Sőt, ha a gyerkőc az arcához teszi a baba pofiját, akkor még puszit is kap tőle, mintegy viszonozva az odaadó gondoskodást.

 

Téli ruhás baba

 

A téli baba meleg ruhába öltöztetve várja a havazást. Ha tapsol neki a gyerkőc, akkor attól függően, hogy milyen testhelyzetben van, odatipeg az emberhez, vagy éppen ha négykézláb van, akkor odamászik. Kisebb gyerekek mozgásfejlődésének a segítéseként is remek társ lehet egy Cicciobello játékbaba.

 

Ahogy látszik, a gondoskodást már a kezdetektől gyakorolni kell, ezért ne féljünk megadni a gyerekeknek az ehhez megfelelő és szükséges eszközöket.

 

(x)

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>