XI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Miért olyan népszerű a zsindelytető?

XI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.12.01.
 Csütörtök
Ma Elza napja van.
Holnap Melinda napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 03. 16. 20:48     


Miért olyan népszerű a zsindelytető?
Az alacsony tömegbírású tetőszerkezetek megmentője a zsindelytető, amely rendkívül népszerűnek számít a tetőfedő anyagok közül. Hasznossága leginkább az alacsony fűtésszámlán érezhető meg, mivel kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Miért pont zsindelytetőt válasszunk?

 

A zsindelytető az ácsok egyik legkedveltebb tetőfedő anyaga. A tetőszerkezet egy épület alapjai mellett a legfontosabb tényező, hiszen a hőszigetelés ezen is áll, vagy bukik. 

 

Az ideális tetőszerkezet a lehető legtávolabb tartja a csapadékot, havat és egyéb nedvességet az épülettől, amely jelentősen roncsolhatja annak szerkezetét. A megfelelő vízelvezetéshez azonban jól kialakított csatornarendszer is szükséges, így elkerülhető lesz a beázás.

 

A tetőszerkezet alapanyagán legalább annyi múlik, mint a megfelelő szakemberen, így nem érdemes spórolni a minőségen. Ha nem ideális az alapanyag, vagy az illesztés nem történik tökéletes módon, kidobott pénznek tekinthetjük a beleölt költségeket.

 

Mit érdemes tudni zsindelytető alkalmazása esetén?

 

Ha egy adott épület tetőszerkezete valamilyen oknál fogva nem képes nagy teherviselésre, a bitumenes zsindelytető segíthet. Rendkívül kis súlyának, remek rugalmasságának és kiváló hajlíthatóságának köszönhetően jól illeszthető a különféle felületekre.

 

Ha zsindelytetőre esik a választásunk, vagy az adott építési munkálatok során ez tűnik a legalkalmasabbnak, érdemes nagy hangsúlyt fektetni az alapanyag kiválasztására. Az alátétlemez, valamint a fogadószerkezet megdobhatja a végleges költségeket, de még mindig ez számít az egyik legolcsóbb megoldásnak. Előnye ugyanis, hogy az anyagveszteség rendkívül csekély mennyiségű, és más tetőfedő anyagok alkalmazásával ellentétben a munkálatok is kevesebb időt vesznek igénybe.

 

A Káplár fatelep nagyszerű zsindely alapanyagai tartós és megbízható megoldást nyújtanak tetőszerkezetek építése esetén!

 

A bitumenes zsindelytető főbb tudnivalói

 

Ívelt tetők esetében ideális választás lehet a bitumenes zsindelytető kialakítása, kivéve, ha a tető dőlésszöge túl alacsony. Sima tetőfelület esetén a súlyelosztás ideális lesz, ellenkező esetben azonban a rögzítés elengedhet.

 

Annak ellenére, hogy a bitumenes zsindely hajlékony és könnyű alapanyag, valódi strapabírást várhatunk el tőle. Viharos szél vagy egyéb extrém időjárási körülmény sem rongálja meg, és a vízszintes felületeknél is biztonságot nyújt. Mivel nem éghető, ezért biztonságos tűzfal is kialakítható a szerkezetben, alacsony, 15°-nál dőlésszög esetében pedig a vízzárás is biztosított a lemezek szoros illeszkedése miatt.

 

Látogass el a Káplár fatelep honlapjára, és tekintsd meg a tetőszerkezet kialakításához szükséges alapanyagokat és egyéb kiegészítő elemeket! Válaszd a jó minőséget és a megbízhatóságot, a minél jobb végeredmény érdekében!


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  A demokrácia szimulálása
2022. 11. 14. 12:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport