XI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Miért olyan népszerű a zsindelytető?

XI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.04.24.
 Szerda
Ma György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,51 Ft
   CHF árfolyam
   402,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 03. 16. 20:48     


Miért olyan népszerű a zsindelytető?
Az alacsony tömegbírású tetőszerkezetek megmentője a zsindelytető, amely rendkívül népszerűnek számít a tetőfedő anyagok közül. Hasznossága leginkább az alacsony fűtésszámlán érezhető meg, mivel kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Miért pont zsindelytetőt válasszunk?

 

A zsindelytető az ácsok egyik legkedveltebb tetőfedő anyaga. A tetőszerkezet egy épület alapjai mellett a legfontosabb tényező, hiszen a hőszigetelés ezen is áll, vagy bukik. 

 

Az ideális tetőszerkezet a lehető legtávolabb tartja a csapadékot, havat és egyéb nedvességet az épülettől, amely jelentősen roncsolhatja annak szerkezetét. A megfelelő vízelvezetéshez azonban jól kialakított csatornarendszer is szükséges, így elkerülhető lesz a beázás.

 

A tetőszerkezet alapanyagán legalább annyi múlik, mint a megfelelő szakemberen, így nem érdemes spórolni a minőségen. Ha nem ideális az alapanyag, vagy az illesztés nem történik tökéletes módon, kidobott pénznek tekinthetjük a beleölt költségeket.

 

Mit érdemes tudni zsindelytető alkalmazása esetén?

 

Ha egy adott épület tetőszerkezete valamilyen oknál fogva nem képes nagy teherviselésre, a bitumenes zsindelytető segíthet. Rendkívül kis súlyának, remek rugalmasságának és kiváló hajlíthatóságának köszönhetően jól illeszthető a különféle felületekre.

 

Ha zsindelytetőre esik a választásunk, vagy az adott építési munkálatok során ez tűnik a legalkalmasabbnak, érdemes nagy hangsúlyt fektetni az alapanyag kiválasztására. Az alátétlemez, valamint a fogadószerkezet megdobhatja a végleges költségeket, de még mindig ez számít az egyik legolcsóbb megoldásnak. Előnye ugyanis, hogy az anyagveszteség rendkívül csekély mennyiségű, és más tetőfedő anyagok alkalmazásával ellentétben a munkálatok is kevesebb időt vesznek igénybe.

 

A Káplár fatelep nagyszerű zsindely alapanyagai tartós és megbízható megoldást nyújtanak tetőszerkezetek építése esetén!

 

A bitumenes zsindelytető főbb tudnivalói

 

Ívelt tetők esetében ideális választás lehet a bitumenes zsindelytető kialakítása, kivéve, ha a tető dőlésszöge túl alacsony. Sima tetőfelület esetén a súlyelosztás ideális lesz, ellenkező esetben azonban a rögzítés elengedhet.

 

Annak ellenére, hogy a bitumenes zsindely hajlékony és könnyű alapanyag, valódi strapabírást várhatunk el tőle. Viharos szél vagy egyéb extrém időjárási körülmény sem rongálja meg, és a vízszintes felületeknél is biztonságot nyújt. Mivel nem éghető, ezért biztonságos tűzfal is kialakítható a szerkezetben, alacsony, 15°-nál dőlésszög esetében pedig a vízzárás is biztosított a lemezek szoros illeszkedése miatt.

 

Látogass el a Káplár fatelep honlapjára, és tekintsd meg a tetőszerkezet kialakításához szükséges alapanyagokat és egyéb kiegészítő elemeket! Válaszd a jó minőséget és a megbízhatóságot, a minél jobb végeredmény érdekében!


További hírek

  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport