XI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Monogámia vagy poligámia? Ez itt a kérdés!

XI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.02.27.
 Kedd
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.
   EUR árfolyam
   389,34 Ft
   CHF árfolyam
   408,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 11. 20:33     


Monogámia vagy poligámia? Ez itt a kérdés!
Sokan úgy vélekednek, hogy a házasság intézménye elavult, idejétmúlt dolog, hiszen ha nem így lenne, nem lenne annyi válás a világon. Ma már mondhatni, hogy minden második házasság válással végződik, így sokan nem is feccölnek időt abba, hogy megmentsék a kapcsolatukat. De vajon elhatározás vagy ösztönök kérdése az egész?

Génekbe programozva

 

Hazánkban csakúgy, mint a fejlettebb országok többségében, a monogám kapcsolat az igazi és követendő. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs létjogosultsága a poliamor szerelmeknek, de ettől függetlenül mégis a monogám kapcsolatok az elterjedtebbek. Ebben az esetben jellemzően egy férfi és egy nő alkotja a párt, melyet a család alapjaként fogadnak el. Számukra fontosabb az érzelmi stabilitás és az, hogy egy személyhez kötődjenek, nem is beszélve a hűségről és a bizalomról. Persze a kísérletezőkedv itt is jelen van, amihez az eszközöket beszerezheted a Szexvitál.hu webáruházból.

 

Az első és legfontosabb, hogy ismerjük önmagunkat, azaz tudjuk, hogy mire van szükségünk, és hogyan szeretnénk élni. Ha úgy érezzük, hogy képesek vagyunk egy életen át egy embert szeretni és vele megosztani minden örömünket, bánatunkat, valamint természetesen az ágyunkat, akkor nyugodt szívvel kezdjünk monogám kapcsolatba. Persze a kapcsolat elején minden a rózsaszín ködről szól, így nehéz megítélni, de aki ismeri önmagát, tudja, hogy mit várhat. 

 

Poliamor kapcsolatok

 

A poligámia, illetve a poliamor kapcsolatok jelentését nem szabad összekeverni. A poliamor kapcsolatban több személy ápol egymással intim kapcsolatot, mindenki tud a másikról, és erős érzelmi kötődést élnek meg, akárcsak egy monogám kapcsolatban. Ez lehet egyforma és különböző is a nemek elosztása tekintetében, azaz lehetnek a felek mind egyneműek, illetve különböző neműek egyaránt. 

 

A poligámia ezzel szemben azt jelenti, hogy egy személy, több ellenkező nemű személlyel köt házasságot, melyet államilag is elismernek. Ez jellemzően Európában nem ismert és elfogadott, inkább az arab térségek sajátossága. Hazánkban nincs meg ehhez a megfelelő jogi szabályozás. Ide tartozó fogalmak még a poligénia és a poliandria is, melyek közül az előbbi az egy férfi és több nő viszonyát fejezi ki, míg az utóbbi esetén egy nő több férfival tart fenn kapcsolatot. 

 

Természetesen felmerül a kérdés, hogy miért dönt valaki a poliamor kapcsolat mellett. Ez rendkívül egyszerű, hiszen ha úgy érzed, hogy több embert is lehet egyszerre szeretni, vagy bár szeretitek egymást a partnereddel, de mégis vonzódtok máshoz is, akkor ez a jó választás számotokra. Ha a kapcsolat minden résztvevője hasonlóan gondolkodik, akkor egy poliamor kapcsolat is nagyon kielégítő és sikeres lehet. Ettől függetlenül neked kell eldönteni, hogy a monogámiát vagy a poliamor kapcsolatot részesíted előnyben, hiszen ha nagy benned a kísérletezőkedv, akkor lehet, hogy nem az egy partnerrel való kapcsolat a te utad.


További hírek

  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerint az elmúlt 34 év magyar filmtermésének 70 százaléka kuka
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  14 év után nem csak az ATV-től, de a képernyőtől is búcsúzni kényszerül a népszerű tévés
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
2024. 02. 24. 13:57 hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport