XI. KERÜLETI HÍRHATÁR - Monogámia vagy poligámia? Ez itt a kérdés!

XI. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.03.30.
 Csütörtök
Ma Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,98 Ft
   CHF árfolyam
   382,48 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 11. 20:33     


Monogámia vagy poligámia? Ez itt a kérdés!
Sokan úgy vélekednek, hogy a házasság intézménye elavult, idejétmúlt dolog, hiszen ha nem így lenne, nem lenne annyi válás a világon. Ma már mondhatni, hogy minden második házasság válással végződik, így sokan nem is feccölnek időt abba, hogy megmentsék a kapcsolatukat. De vajon elhatározás vagy ösztönök kérdése az egész?

Génekbe programozva

 

Hazánkban csakúgy, mint a fejlettebb országok többségében, a monogám kapcsolat az igazi és követendő. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs létjogosultsága a poliamor szerelmeknek, de ettől függetlenül mégis a monogám kapcsolatok az elterjedtebbek. Ebben az esetben jellemzően egy férfi és egy nő alkotja a párt, melyet a család alapjaként fogadnak el. Számukra fontosabb az érzelmi stabilitás és az, hogy egy személyhez kötődjenek, nem is beszélve a hűségről és a bizalomról. Persze a kísérletezőkedv itt is jelen van, amihez az eszközöket beszerezheted a Szexvitál.hu webáruházból.

 

Az első és legfontosabb, hogy ismerjük önmagunkat, azaz tudjuk, hogy mire van szükségünk, és hogyan szeretnénk élni. Ha úgy érezzük, hogy képesek vagyunk egy életen át egy embert szeretni és vele megosztani minden örömünket, bánatunkat, valamint természetesen az ágyunkat, akkor nyugodt szívvel kezdjünk monogám kapcsolatba. Persze a kapcsolat elején minden a rózsaszín ködről szól, így nehéz megítélni, de aki ismeri önmagát, tudja, hogy mit várhat. 

 

Poliamor kapcsolatok

 

A poligámia, illetve a poliamor kapcsolatok jelentését nem szabad összekeverni. A poliamor kapcsolatban több személy ápol egymással intim kapcsolatot, mindenki tud a másikról, és erős érzelmi kötődést élnek meg, akárcsak egy monogám kapcsolatban. Ez lehet egyforma és különböző is a nemek elosztása tekintetében, azaz lehetnek a felek mind egyneműek, illetve különböző neműek egyaránt. 

 

A poligámia ezzel szemben azt jelenti, hogy egy személy, több ellenkező nemű személlyel köt házasságot, melyet államilag is elismernek. Ez jellemzően Európában nem ismert és elfogadott, inkább az arab térségek sajátossága. Hazánkban nincs meg ehhez a megfelelő jogi szabályozás. Ide tartozó fogalmak még a poligénia és a poliandria is, melyek közül az előbbi az egy férfi és több nő viszonyát fejezi ki, míg az utóbbi esetén egy nő több férfival tart fenn kapcsolatot. 

 

Természetesen felmerül a kérdés, hogy miért dönt valaki a poliamor kapcsolat mellett. Ez rendkívül egyszerű, hiszen ha úgy érzed, hogy több embert is lehet egyszerre szeretni, vagy bár szeretitek egymást a partnereddel, de mégis vonzódtok máshoz is, akkor ez a jó választás számotokra. Ha a kapcsolat minden résztvevője hasonlóan gondolkodik, akkor egy poliamor kapcsolat is nagyon kielégítő és sikeres lehet. Ettől függetlenül neked kell eldönteni, hogy a monogámiát vagy a poliamor kapcsolatot részesíted előnyben, hiszen ha nagy benned a kísérletezőkedv, akkor lehet, hogy nem az egy partnerrel való kapcsolat a te utad.


További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport